VruchtbaarheidsCalulator.nl


Kans op zwangerschap vergroten

Om de kans op een zwangerschap in het algemeen te vergroten kun je het beste, tijdens je (vermoedelijke) vruchtbare periode, om de dag vrijen.

Een gezonde levensstijl (niet roken, niet drinken en gezonde voeding) vergroot de kans op een zwangerschap.

Yes Baby, vruchtbaarsheidsvriendelijke glijmiddel

yes zwanger, verpakkingYes Baby is een compleet pakket voor paren met een kinderwens. Uitgangspunt van Yes Baby is het 'vriendelijker' maken van de vagina voor het sperma dat binnenkomt. Het pakket bevat applicators voor het inbrengen van een glijmiddel dat de PH (zuurgraad) van de vagina tijdelijk verlaagd. De lagere zuurgraad vergroot de overlevingskans van het sperma en maakt de kans op bevruchting groter. Het spermavriendelijke glijmiddel wordt gebruikt, wanneer je vrijt tijdens de meest vruchtbare periode. De meest vruchtbare periode kun je met de calculator op deze website berekenen. Om helemaal zeker te zijn dat je ook op zijn vruchtbaarst bent, bevat Yes Baby ook een aantal ovulatietesten.

Heeft u gevreeën met Yes Baby tijdens je vruchtbare periode (rond de eisprong) dan maakt de verlaagde zuurgraad van de vagina je vatbaarder voor infecties zoals bacteriële vaginose. Naast het spermavriendelijke glijmiddel bevat Yes Baby daarom ook vagina vriendelijke applicators. Het vagina vriendelijk glijmiddel. Dit wordt gebruikt na de meest vruchtbare periode om de zuurgraad (pH) in de vagina te herstellen.

Yes Baby is daarnaast gecertificeerd als puur en natuurlijk door de Soil Association waar vele andere producten vaak synthetische chemicaliën en Methylparaben als conserveermiddel bevatten.

Yes Baby bestellen

Tips voor een jongen en meisje

Het geslacht van je baby wordt bij de bevruchting bepaald. Zaadcellen van de man hebben één X of één Y chromosoom. Eicellen van de vrouw hebben één X chromosoom. De zaadcel die de eicel bevrucht is bepalend voor het geslacht. Wanneer de bevruchting plaats vindt door een zaadcel met het Y chromosoom, dan krijg je een jongen. Vindt de bevruchting plaats door een zaadcel met het X chromosoom dan wordt het een meisje.

Vrouwelijke (X) zaadcellen leven langer maar zwemmen minder snel. Mannelijke (Y) zaadcellen zwemmen snel maar leven minder lang.

Klik hier om terug naar de calculator te gaan