Tips voor een meisje

Het geslacht van je baby wordt bij de bevruchting bepaald. Zaadcellen van de man hebben één X of één Y chromosoom. Eicellen van de vrouw hebben één X chromosoom. De zaadcel die de eicel bevrucht is bepalend voor het geslacht. Wanneer de bevruchting plaats vindt door een zaadcel met het Y chromosoom, dan krijg je een jongen. Vindt de bevruchting plaats door een zaadcel met het X chromosoom dan wordt het een meisje.

Vrouwelijke (X) zaadcellen leven langer maar zwemmen minder snel. Mannelijke (Y) zaadcellen zwemmen snel maar leven minder lang.

Als je dus 2 of 3 dagen voor de eisprong vrijt, heb je meer kans op een meisje. Alleen de vrouwelijke zaadcellen overleven deze wachttijd waarschijnlijk.

Een minder diepe penetratie op het moment van klaarkomen van de man verhoogt de kans op een meisje. Zaadcellen worden dan verder van de baarmoedermond afgezet wat gunstig is voor de 'sterkere' vrouwelijk zaadcellen.

De kans op een meisje wordt vergroot wanneer de vrouw geen orgasme heeft. Het orgasme van de vrouw maakt de omgeving namelijk minder zuur wat gunstig kan zijn voor de mannelijke zaadcellen. Als de omgeving zuur blijft is dat in het voordeel van de vrouwelijke zaadcellen.