Ovulatietesten

Clearblue Ovulatietest

Clearblue Ovulatietests sporen het luteïniserend hormoon (LH) in je bloed op.

Het niveau van dit hormoon neemt 24 à 36 uur voor de eisprong aanmerkelijk toe.
Als je dus de toename van LH met de Clearblue Ovulatietests opspoort, kun je de twee dagen in je menstruatiecyclus voorspellen waarop je het vruchtbaarst bent en waarop je de meeste kans hebt om zwanger te raken, namelijk de dag vóór en de dag van de eisprong.

Clearblue Ovulatietests zijn 99% betrouwbaar en na 3 minuten heb je het resultaat.

Bestellen


Donna Ovulatietest Met Zakmicroscoop

De DONNA tester bestaat uit een plastic huls of kapje waarbinnen zich de tester bevindt met een zwart gekleurd optisch element dat op zich bestaat uit een glasplaatje en aan de andere kant een fijnstelring.

Maak het plaatje goed schoon en droog met een katoenen of zacht doekje. Het speeksel kan men direct uit de mond of met de vinger op het plaatje plaatsen, haal eventuele luchtblaasjes weg, waarna men het optisch element terugplaatst in de houder en vervolgens 5 minuten wacht tot het is opgedroogd.

Door onder op de houder op de zwarte knop te drukken, wordt het licht ingeschakeld en door in het optisch blok te kijken wordt de structuur zichtbaar. Draai aan de ring om scherp te stellen. Als men een puntige structuur ziet en geen kristalachtige streepjes dan is men in de onvruchtbare periode, ziet men de eerste verschijnselen van een lichte of gedeeltelijke varen structuur of kleine kristallen, dan bevindt men zich in de vruchtbare periode.
'punt-structuur' (Niet Vruchtbaar) 'varen-structuur' (Vruchtbaar)

Men kan de test zo vaak als gewenst herhalen, op ieder moment van de dag, om de toename van de dichtheid van de varenstructuur te meten en daarmee de aanstaande eisprong zo dicht mogelijk te kunnen benaderen. De varenstructuur blijft zichtbaar tot ca. 1-2 dagen ná de eisprong.

De DONNA tester is onbeperkt te gebruiken, zolang de batterij werkt. Bij intensief gebruik adviseren wij de tester na 3 jaar te vervangen.

Bestellen