Urinetest voorspelt geslacht baby

Boy or Girl Gender Predictor ® Test biedt zwangere vrouwen een urinetest die al in de zesde week van de zwangerschap het geslacht van de baby kan voorspellen. Deze must-have voor nieuwsgierige ouders werkt hetzelfde als een zwangerschapstest en kan thuis in alle privacy worden gedaan. De betrouwbaarheid ligt volgens onderzoek rond de 90%.

Voor wie

Sinds 2007 zit de zogenaamde 20-weken echo in het basispakket van de zorgverzekering. Stellen die graag willen weten of hun ongeboren kindje een jongetje of een meisje is kunnen tijdens deze echografie vragen of zij in verwachting zijn van een jongen of een meisje. Meer dan de helft van de ouders maakt hier sindsdien dankbaar gebruik van.

Waarom?

Ouders willen graag van te voren weten of ze een jongetje of een meisje krijgen. De ouders kunnen dan alvast aan de slag met de kinderkamer. Die kamer kan dan een duidelijke jongens- of meisjeskamer worden. Zo'n kamer is niet alleen leuk voor de ouders, maar natuurlijk ook voor het kindje. Ook is het, voor veel vrouwen (en mannen) makkelijker om al tijdens de zwangerschap een band met het kindje op te bouwen als het geslacht bekend is. Een band opbouwen begint vaak met tegen de baby te praten.

Ook voor oudere broertjes of zusjes is het vaak leuker en makkelijker vast van te voren te weten of zij een broertje of een zusje krijgen.

Ouders hoeven ook niet langer twee babynamen te bedenken, als al bekend is of het een jongetje of meisjes is. Het vinden van een mooie naam is vaak al moeilijk genoeg.

Boy or Girl Gender Predictor ® Test

Met de komst van de Boy or Girl Gender Predictor ® geslachtstest kunnen ouders al na zes weken zwangerschap een voorlopige voorspelling doen van het geslacht van hun baby. Bibies drukt ouders wel op het hart om niet gelijk de babykamer van een roze bloemetjesbehang te voorzien als het testvenster roze kleurt. 'Een juist uitgevoerde test geeft in 90% van de gevallen een juiste uitslag. Er bestaat dus een kleine kans dat de 20-weken echo alsnog een grote verrassing is.'

Wat is de werking van de test?

Er treedt een reactie op zodra het chemische bestanddeel oplost en dit mengt met moleculen in de urine. Deze moleculen zijn afkomstig van biochemische activiteit in de lichaamscellen. Hierdoor worden in de test de kleuren geactiveerd die overeenkomen met het specifieke geslacht. Roze staat voor meisje en blauw wordt geactiveerd bij een jongen.

Hoe wordt de test uitgevoerd?

Voor de goede werking van de urinetest ga je als volgt te werk:

  • Vang de eerste ochtendurine op in een schoon plastic bakje/bekertje.
  • Laat de urine 2-3 minuten afkoelen, zodat deze op kamertemperatuur is.
  • Pak het bijgeleverde pipetje en zuig hiermee wat urine op.
  • Knijp het pipetje voorzichtig in, zodat er een kleine hoeveelheid urine in het kleine ronde venster op de test valt.
  • Er treedt nu direct een chemische reactie op. Binnen 15 seconden kleurt het venstertje roze (meisje) of blauw (jongen).